Preview Mode Links will not work in preview mode

De Kelly Smit Podcast


Oct 19, 2021

De reden dat ik Miriam Lancewood wilde interviewen is omdat zij in haar boek: Mijn leven in de Wildernis een aantal (in mijn ogen) mythische ervaringen beschrijft.

Haar cyclus liep ineens spontaan met de maan, ze voelde intuïtief aan welke helende effecten planten hebben en ze kon energie van anderen waarnemen. Dit zijn exact dezelfde aspecten die worden behandeld in natuurreligies. Onze voorouders leefde in de natuur en met de natuur, ze waren er onderdeel van. In mijn ogen beleefde Miriam dus dezelfde dingen die onze voorouders beleefde wat de grondslag is van verschillende natuurreligies. Daar wilde ik alles over weten! Dus ik mailde haar en kreeg een leuke mail terug.

Een van de mooie dingen die Miriam in dit interview zei was; als je teveel nadenkt kun je niet goed luisteren.  Toen ik aan Miriam vroeg wat is voor jou spiritualiteit, antwoordde ze “magie”. De magie in hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de natuur werkt.

We spraken samen ook over de ratrace waar veel mensen inzitten. Wat veel werken met je doet en hoe we maar door rennen. En dat dit in onze opinie onnatuurlijk is. Je hebt dan zo weinig tijd voor bezinning en reflectie. Er lekt ongelooflijk veel energie weg en zo ontstaat er weinig ruimte voor bewustzijn. 

Het is een prachtig gesprek geworden met een prachtig mens. 

---

Deel of beoordeel deze podcast in de app daar maak je mij blij mee ;)

Volg me op instagram

Info over membership 

Link naar website